Η μαγειρική εξειδίκευση και η εστίαση στη λεπτομέρεια την καθιστούν ξεχωριστή. Το 1976 η RATIONAL έκανε την επανάσταση στη βιομηχανία του catering, δημιουργώντας το πρώτο combi steamer της αγοράς.
Από τότε έμεινε σταθερά στην πρώτη, θέση δημιουργώντας συνεχώς καινοτομίες στο χώρο.

Το 2004, με τη βοήθεια της μεγαλύτερης ερευνητικής ομάδας την οποία έχει αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια και απαρτίζεται κυρίως από σεφ, παρουσίασε το πρώτο παγκοσμίως αυτόματο κέντρο μαγειρικής (Self Cooking Center).
Από τότε όλα είναι διαφορετικά.

Αδιάφορα αν είναι όλα μεγάλα ψητά, μικρά ψητά, πουλερικά, ψάρι, γαρνιτούρες, φαγητά με πατάτες, φαγητά με αυγά, επιδόρπια, προϊόντα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής η ολοκληρώματα (finishing), όλα ετοιμάζονται στη στιγμή εντελώς αυτόματα σύμφωνα με τις επιθυμίες σας, ξεχνώντας εντελώς όλες τις παραδοσιακές εντολές όπως θερμοκρασία, χρόνος, κλίμα καμπίνας, κλπ.

Για τους λάτρεις του παραδοσιακού ψησίματος, αυτός ο φούρνος είναι δυο σε ένα.

Αγοράζοντάς τον εκτός από το Self Cooking Center, αγοράζετε ταυτόχρονα και το καλύτερο Combi Steamer της αγοράς, όπου μπορείτε πλέον να μαγειρέψετε με το δικό σας τρόπο η να δημιουργήσετε το δικό σας πρόγραμμα.

Επιλέγοντας μέσα από μια πλήρη γκάμα σκευών μπορούμε να μαγειρέψουμε οποιοδήποτε προϊόν όπως ψητά σχάρας: μέχρι πάνω από 100 μπριζόλες σε μόνο 11 λεπτά.

Κοτόπουλα σούβλας: μέχρι πάνω από 80 Kοτόπουλα σε 50 λεπτά
Ψητά σούβλας: μέχρι δυο ολόκληρα αρνιά ή χοιρινά
Πατάτες τηγανιτές και πολλά άλλα.

Με το πλήρες αυτοδιαγνωστικό πρόγραμμα και με το μετρητή αλάτων τον οποίο διαθέτει, μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι λειτουργούμε 100% με ασφάλεια, χωρίς κανένα κίνδυνο βλάβης του μηχανήματος.Τέλος με το πλήρες αυτόματο σύστημα καθαρισμού, μπορούμε να έχουμε ένα αστραφτερό καθάρισμα χωρίς κόπο (με το πάτημα ενός κουμπιού) και χωρίς χρόνo (κατά τη διάρκεια της νύχτας), διατηρώντας έτσι πάντα το φούρνο σας καινούριο.

Όλα αυτά κάνουν την απόκτηση ενός Rational επένδυση και όχι απλά μια αγορά.